Προσφώνηση τού Κωστή Ηλ. Παπαδάκη στην Ημερίδα του Συλλόγου Κωφών Νομού Ρεθύμνου με θέμα: "Στην Κοινωνία τής Εκπαίδευσης, της Γνώσης και της Συμμετοχής"

     Προσφώνηση τού Κωστή Ηλ. Παπαδάκη
           στην Ημερίδα του Συλλόγου Κωφών Νομού Ρεθύμνου με θέμα: 
       "Στην Κοινωνία τής Εκπαίδευσης, της Γνώσης και της Συμμετοχής"

        Ο Σύλλογος Κωφών Ν. Ρεθύμνης, «Το Αρκάδι», έχει επάξια κατακτήσει τη γενική παραδοχή και καταξίωση στον τόπο μας με τις συνεχείς και πλούσιες δραστηριότητές του, σε πάρα πολλούς τομείς των ενδιαφερόντων του. Με τις δραστηριότητές του αυτές ο Σύλλογος
Ο Κ.Η. Παπαδάκης, ενώ προσφωνεί
την Ημερίδα 
αποβαίνει χρήσιμος και επωφελής όχι μόνο στα στενά όρια της κοινότητας των Κωφών του Νομού μας- τους οποίους, βέβαια, και κατά πρώτο λόγο, οφείλει να υπηρετεί- αλλά, δευτερευόντως, και στα ευρύτερα στρώματα της ρεθεμνιώτικης κοινωνίας, η οποία με μεγάλο, τώντις, ενδιαφέρον και ιδιαίτερη ευχαρίστηση από πολύ κοντά και ανελλιπώς παρακολουθεί τις ποικίλες δραστηριότητές του.
     Όσον αφορά στην αποψινή μας Ημερίδα πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα και συμπεράσματα που θα προκύψουν από αυτήν θα υπάρξουν καθοριστικά για την κοινότητα των Κωφών στην αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν στην κοινωνία της εκπαίδευσης, της γνώσης και της συμμετοχής, συντελώντας σε μια καλύτερη και ουσιαστικότερη πρόσβαση και συμμετοχή των Κωφών σε εκπαιδευτικά και μορφωτικά αγαθά, σε υπηρεσίες, χώρους εργασίας, επαγγελματικής και κοινωνικής  αποκατάστασης και γενικά σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.
               Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κωφών Ν. Ρεθύμνου από καρδιάς συγχαίρει και, για άλλη μια φορά, ευχαριστεί θερμά, απόψε, τον εκλεκτό συμπολίτη και καλό φίλο κ. Χαρίδημο Ανδρέα  Παπαδάκη, Δικηγόρο και Νομαρχιακό Σύμβουλο, για την όλη του εργασία στο ξανακτίσιμο των Κασαπιών της πλατείας των Τεσσάρων Μαρτύρων, με το βιβλίο του ΤΑ ΚΑΣΑΠΙΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΜΟΝΟΝ και, ακόμα, για την εκχώρηση στον Σύλλογο των Κωφών όλων των εισπράξεων από την πώλησή του.
Η πράξη του αυτή αποτελεί πράξη αναγνώρισης και ανθρώπινου μεγαλείου και δείχνει την ευαισθησία που τον διακρίνει προς τα ΑΜΕΑ εν γένει και τους έχοντας ανάγκην βοηθείας. Δεν ξεχνάμε που και πέρυσι είχε κάνει το ίδιο με το βιβλίο του «Νταραμανελίτης», παραχωρώντας και πάλι τις εισπράξεις του στον Σύλλογο «ΑΓΑΠΗ». 
Ο Σύλλογος Κωφών που ξέρει να τιμά και ανταποδίδει την ευγνωμοσύνη του προς όποιον τον ευεργετεί θα τιμήσει απόψε τον εκλεκτό του φίλο και συνεργάτη κ. Χάρη Παπαδάκη απονέμοντάς του τιμητική πλακέτα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: