Θεατρική Ομάδα Νοσοκομείου Ρεθύμνου ΑΝΤΙ - ΣΩΜΑΤΑ *** ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ



Θεατρική Ομάδα Νοσοκομείου Ρεθύμνου

ΑΝΤΙ - ΣΩΜΑΤΑ


                                ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ
                               ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ


 ΚΩΣΤΗ ΗΛ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ

www.ret-anadromes.blogspot.com


         Η θεατρική ομάδα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου «Αντι-Σώματα» παρουσίασε στις 16, 17, 18 και 23 και 24 Μαρτίου 2018, σε πέντε παραστάσεις (!), στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Περιβολίων. Ρεθύμνου, τη δεύτερη ολοκληρωμένη της δουλειά, με την κωμωδία κατάστασης, «Ξέρω τι έκανες πέρυσι το χειμώνα», της Μαρίας Κίτρα.
       Η Θεατρική Ομάδα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, με τον αλληγορικό και συμβολικό τίτλο ΑΝΤΙ- ΣΩΜΑΤΑ, της νοσηλευτικής των ηθοποιών της ιδιότητας- που εμφανίστηκε έντονη στην τελευταία θεατρική της παράσταση- προσπαθεί να παρουσιάζει επιτυχίες γνωστών θεατρικών συγγραφέων, με έργα κοινωνικού βάθους, που αντλούν τη θεματική τους από τη σύγχρονη πραγματικότητα και τα προβλήματά της, μεταφέρουν εμπειρίες ζωής και θίγουν, με επίκαιρο και ευχάριστο, πάντα, τρόπο, το θέμα των διανθρώπινων σχέσεων. Αυτό αποδείχθηκε σταθερά και με την τελευταία επιλογή της ανανεωμένης με εξαιρετικά νέα ταλέντα θεατρικής ομάδας, αλλά και με τον κόσμο που, σταδιακά, αυξάνεται κατακόρυφα, πράγμα που τους ανάγκασε, φέτος, στην πραγματοποίηση πέντε, συνολικά, παραστάσεων, προσφέροντας στο ρεθεμνιώτικο κοινό, δωρεάν, ένα εξαιρετικά ευχάριστο θεατρικό δρώμενο που τόσο το έχει ανάγκη.
         Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί, εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μας και φίλοι τους συνεργάτες, φάνηκε ότι αγάπησαν το έργο βαθιά και ότι του έδωσαν ζωή από τη ζωή τους, πνοή και συναισθήματα από το συναισθήματά τους. Το έκαναν κυριολεκτικά κομμάτι του εαυτού τους. Κάθε ηθοποιός είναι μια προσωπικότητα με τις εμπειρίες του και τα βιώματά του. Κάθε ρόλος φανερώνει και ένα κομμάτι τού εαυτού μας, ξεκλειδώνει πράγματα από την ψυχή μας και τα φέρνει έξω στο φως. Και αυτό έκαναν και οι ηθοποιοί του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας, που μετείχαν «ψυχή τε και σώματι» στα διαδραματιζόμενα, με μια σωστή όσο και εντυπωσιακά περίπλοκη και ρεαλιστική ανασύνταξη μέσα στον σκηνικό χώρο, σε μίαν αδιάκοπη διαδοχή κίνησης και ακινησίας, που μαζί με τα πλούσια σκηνικά, θύμιζε μιαν εξακολουθητική ροή οπτικο- ακουστικο- κινητικής ενέργειας. Το παίξιμο τους ιδιαίτερα τεχνικό, χαριτωμένο, με έντονα παιγνιώδη διάθεση, χάρισε στο πολυπληθές θεατρόφιλο της πόλης μας κοινό μιαν ιδιαίτερα ευχάριστη και ευφρόσυνη ατμόσφαιρα.
      


        Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη κι όχι μόνο σε επίπεδο θεατρικής έλλειψης, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Μια κωμωδία, ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο και αρκετή δόση γέλιου αποζητά, σήμερα, ο πολύς ο κόσμος κι αυτό ακριβώς δημιούργησε και τού προσέφερε η «Θεατρική Ομάδα του Νοσοκομείου» μας. Αυτό έδωσε κι αυτό εισπράχθηκε. Και όλα αυτά παρά τις αντίξοες συνθήκες του ωραρίου εργασίας και των υπόλοιπων υποχρεώσεων των νοσηλευτών και λοιπών εργαζομένων. Το έκαναν αυτό με πολλή διάθεση και χαρά και με πολλές θυσίες από τον προσωπικό τους χρόνο, σε γιορτές και αργίες, ως αληθινοί λειτουργοί της υγείας του ανθρώπου. Είναι, ακριβώς, η διάθεση προσφοράς των νοσηλευτών και εργαζομένων του Νοσοκομείου μας που συχνά επαινείται από μαρτυρίες πολλών ασθενών συμπολιτών μας, που διαπιστώνουν ότι μέσα στις σημερινές δυσκολίες που βιώνουν οι Έλληνες και στην περίπτωσή μας οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι, γενικά, του Νοσοκομείου μας, προσφέρουν στο ρεθεμνιώτικο κοινό μέσα από πολλές αντιξοότητες έργο υπεύθυνο και σοβαρό όχι μόνο ιατρικό και νοσηλευτικό, αλλά και κοινωνικό, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, και αυτό θέλουμε να επαινέσουμε κι εμείς με το σημείωμά μας αυτό.

        Και για την ιστορία ν’ αναφέρουμε, στο σημείο αυτό, λίγα λόγια για το έργο και τα ονόματα των ηθοποιών και λοιπών  συντελεστών της παράστασης αυτής, σύμφωνα με το Πρόγραμμα, και να ευχηθούμε σε όλους και στην άλλη με το καλό!

      Μια παρέα τριών φίλων, μετά από πρόσκληση μιας μυστήριας κυρίας, εγκλωβίζονται για δυο μέρες στην έπαυλή της. Αυτή τους ανακοινώνει το άνοιγμα της διαθήκης της τα μεσάνυχτα του Αγίου Βαλεντίνου, ταυτόχρονα με την άφιξη ενός αγνώστου επισκέπτη. Στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι είναι διαταραγμένη προσωπικότητα και τα πάντα ανατρέπονται.
– Τι ρόλο παίζει ο συμβολαιογράφος της διαθήκης, η προσωπική της νοσοκόμα και η ---αιμοβόρα οικονόμος της έπαυλης;

   -  Για ποιο έγκλημα κατηγορούνται οι τρεις φίλοι, έγκλημα που διαπράχθηκε πριν ακριβώς έναν χρόνο, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;   


    Ηθοποιοί: Καραϊσκάκη Μαρία, Μαμαλάκης Κώστας, Αλεξάκη Καλλιρρόη, Κατριτζιδάκη Ιωάννα, Παπαδάκη Νίκη, Μαλιαρίτης Θανάσης, Καρούζος Γρηγόρης, Αντωνιάδης Παναγιώτης.

         Σκηνοθεσία –Εμψύχωση (Αντωνιάδης Παναγιώτης), Σκηνικά- Κοστούμια    (Όλα τα «Αντισώματα»), Σκηνικά: Τσουκνάκη Μαρία, Μουσική Επιμέλεια (Μ. Κίτρα- Αντωνιάδης Παναγιώτης), Χορογραφία (Κώστα Αθανασία), Χειρισμός Ήχου (Τριπολιτάκη Ζαμπία), Φωτισμοί (Πιοτογιαννάκης Στέλιος), Υποδοχή (Καστελιανού Αφροδίτη), Μακιγιάζ (Φραγκιαδάκη Μαρία), Κομμώσεις (Αλεξάκη Καλλιρόη), Υποβολείο (Βήττου Όλγα), Σχεδιασμός Αφίσας (Βερικόκου Παναγιώτα), Υποδοχή (Καστελιανού Αφροδίτη), Επιμέλεια Προγράμματος (Αντωνιάδης Παναγιώτης).     



Δεν υπάρχουν σχόλια: