ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

                       Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ   Α Ν Ε Σ Τ Η !


Η Ανάσταση τού Κυρίου μάς χαρίζει τη χαμένη αιωνιότητα, μας τονίζει ότι η Ανάστασή Του μάς δίνει τη δυνατότητα και της δικής μας Αναστάσεως, γίνεται πια και δική μας Ανάσταση και σωτηρία. Μετά την Ανάσταση δεν είμαστε πια όπως "οι λοιποί οι μη έχοντες ελπίδα" (Θεσσ. α΄, δ΄13). Δωρίζεται σε μας ελπίδα ζωντανή και βέβαιη και ασφαλής. Το φως τής αναστάσεως φωτίζει πια τον άνθρωπο παντοτινά. Είναι το αιώνιο Φως τής Θεότητας. Είναι το κορυφαίο γεγονός στην πίστη μας. Είναι ο θρίαμβος τής πραγματικής ζωής καταπάνω στον θάνατο. Το επισφράγισμα τής διδασκαλίας τού Κυρίου.
Και γι’ αυτό δεν είναι τυχαία τα λόγια τού αποστόλου Παύλου "..ει Χριστός ουκ εγήγερται, ματαία η πίστις, κενόν δε και το κήρυγμα ημών..." (Κορ. α΄, ιε΄17). Και αυτό σημαίνει ότι αν είναι αδύνατη η Ανάσταση, τότε λοιπόν, ούτε ο Χριστός αναστήθηκε, αφού κι Εκείνος είχε σώμα σαν το δικό μας. Αλλά, αν δεν αναστήθηκε ο Χριστός, είναι χωρίς νόημα και χωρίς περιεχόμενο το κήρυγμά μας και κούφια η πίστη μας, εφόσον αυτή βασίζεται και θεμελιώνεται πάνω στην Ανάσταση τού Κυρίου...
Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα, διότι ο Χριστός αναστήθηκε. Το αποδεικνύουν το θάρρος, η δύναμη και το μαρτύριο των Μαθητών και στη συνέχεια και των μιμητών τους λοιπών μαρτύρων τού Χριστιανισμού. Ποια ήταν η δύναμη αυτή που τους ωθούσε σε τέτοιες υπεράνθρωπες πράξεις, αν όχι η βεβαιότητα τής Ανάστασης τού Χριστού; Και όπως οι πρώιμοι καρποί, που ωριμάζουν πριν από τους άλλους και μας προαναγγέλλουν ότι θα ακολουθήσει και ολόκληρη η συγκομιδή, έτσι και ο Χριστός που αναστήθηκε πρώτος από όλους τους άλλους βεβαιώνει με την Ανάσταση Του ότι θα ακολουθήσει η ανάσταση και των άλλων νεκρών και η δική μας προσωπική Ανάσταση...".


Χριστός Ανέστη- Χρόνια πολλά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: