ΑΝΤΩΝΗ ΖΑΧΑΡΑΚΗ «Με χρώμα αντί για στίχο» 11+ ένα τραγούδια για ορχήστρα

 
ΑΝΤΩΝΗ ΖΑΧΑΡΑΚΗ
      
«Με χρώμα αντί για στίχο»
11+ ένα τραγούδια για ορχήστρα
                  


ΚΩΣΤΗ ΗΛ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ



Ένας νέος ψηφιακός δίσκος κυκλοφορήθηκε πρόσφατα με τη σφραγίδα τού ρεθεμνιώτη καλλιτέχνη και δημιουργού Αντώνη Ζαχαράκη, γνωστού και από πολλές άλλες μουσικές συνεργασίες, συμμετοχές και δισκογραφικές παραγωγές, όπως: Η Πεντάμορφη και το Τέρας, Θαυμαστή Μπαλωματού, Μύθοι τού Αισώπου, Βασίλισσα τού Χιονιού, Σούσα, Προφητεία, Χρόνος κ.λπ.
         Το όνομα τής νέας δισκογραφικής δουλειάς τού Αντώνη Ζαχαράκη «Με χρώμα αντί για στίχο» και πλαγιότιτλο «11+ ένα τραγούδια για ορχήστρα» παρουσιάζει μιαν έξοχη πρωτοτυπία, όπως, εξάλλου, συμβαίνει πάντα με κάθε δισκογραφική του δουλειά. Και πράγματι, όπως και ο τίτλος του έργου μάς πληροφορεί, η κάθε νότα της μουσικής στον εν λόγω ψηφιακό δίσκο είναι και μια χρωματιστή πινελιά και κάθε μελωδία και ένα μπουκέτο γεμάτο πανέμορφα χρωματιστά λουλούδια, που πλουταίνουν και ομορφαίνουν με τις ομορφότερες και πιο σπάνιες αποχρώσεις τους σύνολο τον ψηφιακό δίσκο.

Στις συγκεκριμένες μουσικές εκτελέσεις, στον γενναιόδωρα χρωματιστό χώρο του cd, ο ήχος διαχέεται και αμβλύνεται τόσο όμορφα σε ποικίλες χρωματικές εξακτινώσεις, ώστε κανένα από τα όργανα να μην μπορεί να αποδώσει με αιχμηρότητα και ένταση τις φράσεις τής μελωδίας. Έτσι, η μουσική αποκτά περίγραμμα και τα εκτελούμενα έργα χρώμα, νόημα, απόλυτη νηνεμία και ζωντάνια. Με τη μουσική του, επίσης, στον παρουσιαζόμενο με το σημείωμά μας αυτό ψηφιακό δίσκο, ο Αντώνης Ζαχαράκης φαίνεται να αγαπά ιδιαίτερα και να διαχειρίζεται με εντυπωσιακή ακρίβεια και ικανότητα τα καλά ακούσματα τού πενταγράμμου, προκειμένου να επιτύχει και εκφράσει αυστηρά συγκεκριμένους συναισθηματικούς και επικοινωνιακούς στόχους, πράγμα που, όπως διαπιστώνουμε, το επιτυγχάνει με εξαιρετική ευστοχία.
      Έτσι, για παράδειγμα, από τα τραγούδια τού παρουσιαζόμενου ψηφιακού δίσκου, η μουσική στο τραγούδι: «Ταξίδι στη Σμύρνη» μοιάζει σαν, ακριβώς, να σε ταξιδεύει γλυκά, αέρινα, με τους απαλούς ήχους του ακορντεόν, στην εν λόγω όμορφη και αλησμόνητη πατρίδα της Ανατολής, για να ακολουθήσει το ομόθεμο (περί τον μικρασιατικό και αυτό ελληνισμό) δεύτερο τραγούδι του cd: «Μια αγάπη δυο θεοί», από το ομώνυμο βιβλίο του φίλου Συριανόγλου Παρασκευά. Η μουσική και εδώ, μοιάζει να επενδύει νοερά τη συγκλονιστική εκείνη ιστορία περί τον έρωτα τής χριστιανής Φωτεινής και τού μωαμεθανού Ονούρ, προσφέροντάς σου απεριόριστα αισθήματα ανθρώπινου μεγαλείου, αγάπης και ομορφιάς. Με ανάλογα αισθήματα σού γεμίζουν την ψυχή και οι λοιπές συνθέσεις του ψηφιακού δίσκου, όπως το «Μυθικό και Ονειρώδες» (Mythical and Dreamy), το «Μωβ Δάκρυ» (Purple Tear), το θαυμάσιο εκείνο λικνιστικό τανγκό (Tango Optoeta) ή, τέλος,  τα «Γεμιστά» (Salted), από την ομώνυμη ταινία μικρού μήκους του Γιάννη Μπλέτα, γεμάτη από το εξαίσιο άρωμα της Κρήτης, που με την μουσική του Αντώνη Ζαχαράκη απέσπασε το βραβείο «Καλύτερης Μουσικής» στο 2ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά.
        Με τη μουσική του στον παρουσιαζόμενο ψηφιακό δίσκο ο Αντώνης Ζαχαράκης φαίνεται, περαιτέρω, να αγαπά και να διαχειρίζεται με εντυπωσιακή ακρίβεια και ικανότητα τα καλά ακούσματα του πενταγράμμου, σε θαυμάσια χρωματικά μοτίβα και σπάνια ηχοχρώματα μέσα από μια μουσική φρέσκια, ευαίσθητη, δροσιστική, που σου ξεκουράζει την ψυχή, εκφράζοντας συγκεκριμένους συναισθηματικούς και επικοινωνιακούς στόχους.     Στη νέα ψηφιακή δουλειά τού Αντώνη Ζαχαράκη συμμετέχουν και συνεργάζονται οι Ρεθεμνιώτες μουσικοί:

    Αντιγόνη Αραμπατζόγλου: τρομπέτα, ακορντεόν, πιάνο                              Αντώνης Ζαχαράκης: Κρουστά- ενορχηστρώσεις

   Αργύρης Έξαρχος: κιθάρες και στο digital master

       Μαρία Κατσογριδάκη: γαφκότο

       Μιχάλης Νικηφόρος: λύρα
             Βαγγέλης Παπαδάκης: κλαρινέτο
             Αντώνης Ντακάκης: τρομπόνι
             Θανάσης Παπαθανασίου: πιάνο
             Κατερίνα Σαραντινού: τσέλο
             Ειρήνη Συσκάκη: βιολί,
             ενώ στη μίξη τού ήχου ήταν ο Τάκης Αργυρίου

 Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Αντώνη και σ’ όλους τους συντελεστές τού νέου αυτού ψηφιακού δίσκου κι’ ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδος!


 (Οι ενδιαφερόμενοι να αποκτήσουν τη νέα δισκογραφική δουλειά του Αντώνη Ζαχαράκη μπορούν να βρουν το cd στο MUSIC MARKET, Γερακάρη 78-80).                                          
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: